Als je een pizzeria wil gaan starten, moedige wij dit van harte aan. De favoriete keuken van de gemiddelde mens is toch wel echt de Italiaanse keuken. Deze keuken, daar wordt iedereen wel enthousiast van. Een heerlijke pizza met prosciutto, olijven, champignons, mozzarella, rucola en ga zo maar door. We gaan al bijna watertanden, jij ook hopelijk. Als je dat niet doet, dan gaat er iets goed mis. Maar goed, genoeg geluld; je wil waarvoor je bent gekomen. We moeten je gaan voorzien van informatie die beschrijft wat de must haves zijn voor je pizzeria die je wil gaan oprichten. Dit gaan we dan ook meteen doen. We vertellen je alles over wat echt in je pizzeria moet staan, waar je zonder niet mee verder kunt.
Ovens
Allereerst de ovens. De ovens zijn van groot belang voor je pizzeria, het is immers de plek waar je een pizza in bak. We hopen dat je gaat voor een echte stenen pizzaoven in een soort open keuken, dit is typisch Italiaans en het geeft sfeer. Toch is het ook altijd goed om te beschikken over een heteluchtoven. Een heteluchtoven is altijd goed om te hebben. Is de pizza oven even te vol? Dan gooi je het hierin. Heb je een stokbrood dat warm moet zijn/gebakken moet worden? In de heteluchtoven. Creme brulee maken? Even in de oven om het warm te houden of iets dergelijks. Erg belangrijk en heel handig om er minimaal één van in je zaak te hebben. Kies een goede, want net zoals met alles gaat ook hier op dat goedkoop duurkoop is.
Wijnkoelkast
Als Italiaans restaurant mag er natuurlijk één ander ding niet ontbreken naast ovens en pizza’s; wijn. Wijn is een favoriet van Italianen en dat is niet gek, over de gehele wereld wordt het door velen gedronken. Het is een van de meest gedronken alcoholische versnaperingen ter wereld en al helemaal bij een Italiaans gerecht. Een goede wijn drink je niet te koud en niet te warm, precies op aangeraden temperatuur. Een rode wijn moet net iets kouder dan kamertemperatuur en een witte wijn moet net iets warmer dan de temperatuur van de koelkast. Het is veel gedoe om dit elke keer in en uit de koelkast te halen/zetten. Je kunt daarom maar beter een goede wijnkoelkast aanschaffen.